Traditiegetrouw vindt de opening van het Kersenfeest op vrijdagavond plaats.

De opening start om 19.30 uur en vindt plaats op het BeachXXL-terrein (terrein rondom WeDoCare, Dorpsstraat 21d). Speciaal voor dit Kersenfeest leggen we een zandstrand aan en creëren we een heerlijk zomers sfeertje. Dit strand wordt op zaterdag en zondag gebruikt voor de BeachXXL- volleybalwedstrijden. Vooraf aan de opening kan iedereen kennis maken met Volleybal. De Nederlandse Volleybalbond komt met hun promotie bus naar Gendt en neemt tal van leuke activiteiten mee voor jong en oud. De bus zal aanwezig zijn van 18.45 tot +/- 21.00 uur.

Na een paar jaar in de wacht te hebben gestaan door Corona, staat het trio te popelen om eindelijk samen met u het Kersenfeest te kunnen gaan beleven. Zoals u gewend bent, zal het Kersentrio 2022 ook dit jaar op spectaculaire wijze worden onthuld.
Nadat het Kersentrio zichzelf heeft voorgesteld, wordt de Zilveren Kers uitgereikt. Deze onderscheiding is een blijk van waardering voor een persoon of een groep die zich op bijzondere wijze voor Gendt of voor de organiserende vereniging(en) heeft ingezet. Deze persoon (of personen) wordt traditiegetrouw geëerd de Sprauwejagers.
Tot slot vindt de openingshandeling plaats door wethouder Nick Hubers en kinderburgemeester Merel Hillen.

U bent van harte welkom om bij deze opening te komen kijken!