Organisatie 2024

Kersenfeest is vernieuwd!

Het Gendtse Kersenfeest is sinds een aantal jaren aan het veranderen en vernieuwen. De vernieuwingen van het Kersenfeest zijn onder andere het aantrekkelijk maken en houden van het programma op zaterdag en zondag, een centrale communicatie en PR. Achter de schermen is de organisatiestructuur onderhanden genomen.

Het Kersenfeest werd de afgelopen jaren via een vast schema georganiseerd– drie vaste partijen en iedere vier jaar een open inschrijving. Dat schema is nu losgelaten; het is voortaan ieder jaar  voor alle Gendtse verenigingen, groot én klein mogelijk om zichzelf in het middelpunt van het Kersenfeest te zetten. Dit is mogelijk doordat het overgrote deel van het programma verzorgd wordt door vaste organisatoren zoals de feesttent, het Lunapark, de triatlon en het straatfestival (voorheen de braderie).

De organiserende vereniging die in het middelpunt staat is verantwoordelijk voor een aantal vaste elementen van het Kersenfeest waaronder de opening, de Zilveren kersen en het kersentrio.  Dit maakt het Kersenfeest een mix van traditionele- en vereniging elementen die door de leden van stichting Kersenfeest en de organiserende vereniging worden opgepakt. Zij kunnen zichzelf promoten, extra sponsoren werven of bijvoorbeeld invulling geven aan een jubileum van de vereniging. Op deze laagdrempelige manier kunnen we een mooi dorpsfeest in ere houden en de vele mooie Gendtse verenigingen de kans geven zichzelf te presenteren. Saamhorigheid en ‘voor en door Gendt’ staan centraal.

Organisatie 2024

Om de nieuwe opzet van het Kersenfeest goed van start te laten gaan, hebben de leden van de Stichting Kersenfeest (Bataven, Schutterij, Harmonie en Winkeliersvereniging) gekozen voor een gezamenlijke organisatie in 2024. Onder het mom van ‘Samen Gendt’ zal in het laatste weekend van juni zoals altijd een spetterend Kersenfeest worden neergezet.
Wie wordt de Kersenkoning(in)? Wie ontvangt de Zilveren Kers?
Op naar een mooi feest eind juni.